Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Få fick a-kasseersättning under sommarmånaderna

Under sommaren har ovanligt få medlemmar i Hotell- och restauranganställdas a-kassa fått ersättning från kassan. Men på a-kassan tror man inte att minskningen bara beror på att fler har fått jobb.

Publicerad 20 augusti 2007

Under sommaren var det rekordfå arbetslösa som fick ersättning från Hotell- och restauranganställdas a-kassa. I slutet av juli var knappt 5 000 av Hotell- och restauranganställdas a-kassa anmälda som arbetslösa. Det är nästan 3 000 färre än under juli förra året, och nästan 4 000 färre än samma månad 2005.

På Hotell- och restauranganställdas a-kassa tror man att det kan finnas flera förklaringar till de låga siffrorna.
– Förutom att det säkert har kommit fler jobb har förmodligen vissa ändrade ersättningsregler, framför allt förbudet mot ersättning till studenter under ferieuppehåll, medfört att allt färre arbetslösa anmäler sig till arbetsförmedlingen, säger Ola Eriksson som är biträdande kassaföreståndare på Hotell- och restauranganställdas a-kassa.

En annan orsak skulle kunna vara att många tvingats lämna a-kassan när det blev dyrare att vara medlem vid årsskiftet.
– Jag tror inte att det i första hand är de arbetslösa som lämnar a-kassan, men en del av nedgången kanske kan förklaras av detta, säger Ola Eriksson.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här