Dina rättigheter personalmat
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kökschefen som brinner för p-mat

Stefan Ekengren är kökschef på Görvälns slott i Järfälla. Från hans kök kommer det omväxlande och vällagad personalmat – dagens husman.

Publicerad 22 oktober 2015
inlinebild
Stefan Ekengren. Foto: Mynewsdesk

Att servera personalmat med kvalité handlar om sunt förnuft, säger kökschef Stefan Ekengren.
– Det är viktigt med schyst mat, sliter man och kämpar ska man ha god och varierad mat lagad med kärlek. Det handlar inte bara om maten, vi ska vara schysta mot varandra. Man ska må bra som människa och  trivas på jobbet. Om vi servar och tänker på varandra så märks det ju mot gästerna också.

Vad blir det för personalmat hos er?
– Vi kör en husman varje dag och det är också den som blir personalmat. I går var det dillkött, i dag blir det röding på Jämtlandsvis. Då blir det samtidigt lite utbildning, någon undrar vad det är för rätt och då kan man berätta om det.

Hur lagar man mat som alla gillar?
– Det är omöjligt. Men är det vällagad mat så kan du åtminstone leva med det. Det är som en film man inte gillar, är den välspelad går det att se den ändå. Tyvärr är det många som tycker att det bara är att dunka ihop något att äta till personalen, det är ju så tråkigt. Ibland är det någon som ifrågasätter det här med personalmat och avdrag. Men tänk hur bra vi har det! Min fru jobbar på kontor, hon måste ta med lådor eller gå ut och köpa mat varje lunch.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här