Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

De gör facket synligt ute på arbetsplatserna

Hotell- och restaurangfackets nya satsning på arbetsplatsbesök har dragit i gång. Den första månaden gav 684 nya medlemmar och positiva reaktioner ute på arbetsplatserna.

Publicerad 20 juni 2011
De gör facket synligt ute på arbetsplatserna
HRF:are och uppsökare: Karolina Hansen, Alasan Jallow, Jeanette Gustavsson, Christer Högberg och Freddy Samuel Musiran Manullang. Foto: Sofia Andersson

I ett par veckor har HRF-medlemmarna Karolina, Alasan, Jeanette, Christer och Freddy bytt sina vanliga jobb mot att besöka branschens arbetsplatser. De är några av dem som deltar i HRF:s satsning på att göra facket mer synligt ute på arbetsplatserna. Och de första veckorna pekar på att det finns en stor efterfrågan.
– De säger »vad kul att ni finns, äntligen visar ni er«, säger Alasan Jallow.
– På vissa ställen får man en ring runt sig. Alla vill prata, ställa frågor och få kontaktuppgifter, säger Jeanette Gustavsson.
Än så länge har de bara gjort det första besöket på varje arbetsplats, pratat om facket och lämnat material.

Men på vissa företag är det ett kyligare mottagande. På en del finställen runt Stureplan i Stockholm är det svårt att få kontakt.
– De anställda hänvisar till chefen, det har de nog blivit tillsagda att göra, säger Karolina Hansen.
Hon märker att det finns en rädsla i branschen för att ställa krav, en oro för att åka ut och bli ersatt av någon annan.
– Då behöver de få veta att det finns folk som står bakom dem, som ställer upp och stöttar.
Men det finns arbetsgivare som är positiva till facket och restaurangchefer som kommer fram och säger att de vill att någon utses till skyddsombud.
– De förstår att det skulle kunna underlätta även för dem, säger Christer Högberg.

En del av kampanjen är att nya medlemmar betalar endast 100 kronor i månaden det första halvåret. Under maj månad fick HRF 684 nya medlemmar på det sättet, och uppsökarna märker att erbjudandet är uppskattat. De »gamla« fullt betalande medlemmarna verkar också gilla kampanjen.
– De förstår att det är en kampanj i sex månader för att folk ska gå med,  säger Alasan.

Mål: 35 000 medlemmar

Förbundets åtta avdelningar har fått extra personal som under sommaren och hösten ska jobba med arbetsplats­besök, värvning och att få
i gång facklig aktivitet.
Målet är att HRF ska ha 35 000 medlemmar till årsskiftet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här