Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Danskt hotell hade anställda i källaren

Flera allvarliga missförhållanden har på kort tid avslöjats på hotell Bel Air i Köpenhamn. Bland annat ska utländska anställda tvingats bo i garderober och källarrum.

Publicerad 8 oktober 2010

Redan 2006 kom larm från hotell Best Western Bel Air vid Kastrup, Köpenhamns flygplats. Då gällde det litauiska hantverkare som tvingades bo i receptionisternas omklädningsrum i källaren. Hotellchefen förklarade det hela med att hotellet varit fullbokat, och lovade att hantverkarna snarast skulle flytta. I stället visade det sig att litauerna saknade arbetstillstånd och de försvann spårlöst.

Nu har en ny skandal rullats upp, skriver 3F:s facktidning. En bulgarisk familj som städat på hotellet har vänt sig till facket. Enligt familjen, två vuxna och två barn, har de under en längre tid bott i en skrubb i källaren. Föräldrarna har tvingats jobba sju dagar i veckan till väldigt låg lön. Officiellt har de varit anställda av ett städbolag, som dock har samma adress som hotellet.  
– Det påminner om slavarbete. Bulgarernas boförhållanden är under all kritik. Vi kommer med största sannolikhet att driva deras ärende som en facklig fråga, säger Jan Mathiesen, vice ordförande för 3F Hotel & Restauration.

Dessutom har det uppdagats att ledningen inte betalat in semesterpengar för anställda på hotellets restaurang. Även det får fackförbundet 3F att hota med stämning.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.