Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Dålig luft kan stå kondis dyrt

Luften på Nya konditoriet i Umeå är för dålig och kan göra de anställda sjuka. Det anser Arbetsmiljöverket som nu kräver bättring. Annars kan kondiset och dess hyresvärd få böta 200 000 kronor var.

Publicerad 8 juli 2010

Arbetsmiljöinspektörer besökte konditoriet, som ligger på övervåningen i ett butikshus, redan våren 2008. Då noterades att ventilationen i lokalen var otillräcklig, vilket gjorde luften dålig. Detta i sin tur utsatte personalen för risken att drabbas av huvudvärk, trötthet och allergier, skriver Arbetsmiljöverket.

Dessutom noterade inspektörerna att det saknades varuhiss mellan våningsplanen. Personalen tvingades därför bära varor upp och ner i en smal spiraltrappa med risk för att trilla och slå sig.

Trots flera påstötningar har problemen inte åtgärdats. Arbetsmiljöverket ger nu konditoriets ägare till oktober 2011 på sig att rätta till bristerna. Annars kan både konditoriet och dess hyresvärd få böta 200 000 kronor.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här