Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Campare söker frihet

Det är friheten som camparna vill åt. Det visar socialantropologen Hege Leivestads kommande doktorsavhandling.

Publicerad 29 april 2013
inlinebild
Gäster som bor länge får en nära relation till personalen, säger Hege Leivestad. Foto: Ann Patmalnieks

Sverige är Europas husvagnstätaste land, och kommer på andraplats när det gäller husbilar. Dessutom ökade boende i husbilar och campingstugor under 2012.

Men varför har campingen en så stark ställning i Sverige?
Hege Leivestad, doktorand i socialantropologi vid Stockholms universitet har intervjuat campare i Sverige och Spanien. Under forskningen har hon själv bott en vinter i Spanien och en sommar på en större svensk campingplats i en husvagn från 1970-talet. Hege Leivestad blev förvånad över vad som lockar framför allt de svenska besökarna:
– Frihet! Det är alltid samma ord som kommer fram i alla intervjuer, även om man med det menar ganska olika saker. 

Det kan vara frihet från något, som att slippa klippa sin stora gräsmatta och städa sitt hus, eller att förändra de vardagliga familjerelationerna. Hege Leivestad intervjuade en familj med fem barn som varje sommar bor flera veckor i en liten husvagn, i stället för i sitt stora hus.
– De tyckte att det blev en annan form av familjeliv som de gillade och som knöt dem samman.   

Många talar om att de vill vara fria att leva ett enklare liv.
– Men det är något av en paradox, eftersom campingen blivit mer materiell än tidigare. Husbilar och husvagnar står för en annan sorts konsumtion.

Många talade om att de hade mer tid att göra vad de ville, vilket gav en känsla av frihet. Det handlar också om möjligheten att kunna flytta sitt boende.
– En del står på samma plats i tremånader, men det är ändå centralt att det finns hjul. Du behöver inte röra på dig, men du kan det. ”Jag kan plocka ihop och åka när jag vill”.

Närheten till naturen inger också frihetskänsla.
– Naturen och vädret kommer närmare i tält och husvagnar med tunna väggar. Dessutom sker mycket av det sociala livet utomhus.

Hege Leivestads forskning tar inte upp personalen som arbetar på campingarna, men hon gör några reflektioner kring relationerna mellan gäster och anställda.
– De som bor hela säsonger kan få en nära relation till personalen, som befinner sig mycket ute bland gästerna på tomterna. Gästerna som bor länge kan känna lite att det är deras egen camping, ha mycket synpunkter på hur det är allt är ordnat. Hur de blir bemötta är viktigt för dem.

Så många campade förra året 

Det blev färre tältnätter under förra sommaren, men trots regnet var antalet gästnätter på svenska campingplatser 14 miljoner under 2012. Var tredje inrest turist valde att bo på camping. Tyskland, Nederländerna, Danmark och Norge stod för största andelen internationella gäster. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån och Tillväxtverket, presenterade av Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, SCR.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter förhandling

Anklagades för alpackadöd – fick 40 000 kronor

En HRF-medlem, anställd på en gård som föder upp alpackor, krävde att få ut sin slutlön och semesterersättning. Då anklagade arbetsgivare honom för sex alpackors död – och krävde nästan 500 000 kronor. Nu har de förlikats.

Publicerad 18 oktober 2019 Kommentera
Anklagades för alpackadöd – fick 40 000 kronor
När HRF-medlemmen ville ha ut sin lön anklagade arbetsgivaren honom för att ha haft ihjäl sex alpackor. Alpackorna på bilden har inget med saken att göra. Foto: Tomasz Matuszewski/Mostphotos

Den anställde arbetade bland annat med att sköta alpackorna på gården. Våren 2018 sade han upp sig. Men arbetsgivaren vägrade betala ut hans innestående lön och semesterersättning, och medlemmen vände sig till Hotell- och restaurangfacket.
– Då kom arbetsgivaren med ett motkrav på nästan 500 000 kronor. Han menade att sex av alpackorna hade avlidit efter att vår medlem hade misskött dem, säger HRF-ombudsman Emil Bäckström.

Facket menade att kravet var orimligt. Detta eftersom medlemmen varit anställd på alpackagården med lönestöd, i vilket det ingick att han skulle handledas på arbetet.
– Vi anser att man inte kan kräva det ansvaret utifrån de förutsättningarna, säger Emil Bäckström.

När facket och arbetsgivaren inte kunnat enas stämde HRF arbetsgivaren i tingsrätten. I veckan hölls en muntlig förberedelse i ärendet. Där kom parterna överens om en förlikning som bland annat innebar att HRF-medlemmen får 40 000 kronor.
– Arbetsgivaren kommer inte heller att kunna ta upp frågan om de döda alpackorna igen, säger Emil Bäckström.

Ur temat Pensionsfusket
Nyheter PENSION

”Man kan inte bara höja pensionsåldern”

I går beslutade riksdagen att höja pensionsåldern. Att bara höja gränsen för när man får gå i pension är inte rätt, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 17 oktober 2019 Kommentera
”Man kan inte bara höja pensionsåldern”
I veckan höjdes lägsta pensionsålder till 62 år. På sikt ska den höjas ytterligare. Foto: Birgit Reitz-Hofmann/Mostphotos

Nästa år höjs åldern då man tidigast har rätt att gå i pension, från 61 till 62 år. Samtidigt höjs gränsen för hur länge man har rätt att ha kvar sin anställning. Dagens 67 år blir i stället 69 år. Efter det säger lagen om anställningsskydd, las, att arbetsgivare har rätt att säga upp personer utan att ha något särskilt skäl.

Bakom beslutet ligger en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna.
–  Jag kan förstå att man behöver göra något när snittåldern i Sverige ökar med två timmar om dagen. Men man kan inte bara höja pensionsåldern. Man måste skapa förutsättningar för människor att jobba längre. Man ska inte behöva gå sönder. Vi har väldigt få i branschen som jobbar till 65 i dag, för att kroppen inte funkar, säger Malin Ackholt.

Bakgrunden till att pensionsåldern höjs är att människor lever allt längre. Men medellivslängden för kvinnor i typiska LO-yrken med låga inkomster har inte ökat de senaste tio åren, visar en LO-rapport.

För att anställda inom hotell och restaurang ska orka jobba längre krävs satsningar på arbetsmiljö och trygghet, menar Malin Ackholt.
– Det behövs mer pengar i systemet. Minst dubbelt så mycket måste satsas på förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Dessutom behöver man lägga mer pengar i pensionssystemet. Annars gör sådana här beslut människor enkom fattigare.

– Kvinnor i vår bransch ligger på en pension som motsvarar drygt 50 procent av inkomsten. Lägger man till det utbredda fusket med tjänstepensionerna så inser man att politiken, men även vi parter har mycket kvar att göra.

Höjningarna är ett första steg i en planerad förändring av pensionssystemet. Om några år väntas gränserna höjas ytterligare.

Förändringarna gäller den allmänna, statliga, pensionen. Tjänstepensioner berörs inte.

Ingår i temat: Pensionsfusket 17 artiklar

Alla artiklar i temat (14 till)
Nyheter arbetsliv

Ny guide ska hjälpa arbetsgivare

Hur går ett medarbetarsamtal till? Och vad ska göras vid en nyanställning? Nu får branschens arbetsgivare ett nytt stöd som reder ut alla frågetecken. Det är HRF och Visita som tillsammans ligger bakom.

Publicerad 17 oktober 2019 1 kommentar
Ny guide ska hjälpa arbetsgivare
Branschens arbetsgivare ska få stöd i sitt arbetsgivarskap. Foto: Colourbox/Syda Productions
Malin Ackholt
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Den nya vägledningen heter Branschkoden och har tagits fram med medel från BFUF, Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond. Den innehåller praktisk information, checklistor och mallar för allt från jobbannonser och nyanställningar till medarbetarsamtal.
– Detta är ett sätt att ge arbetsgivare handledning i hur de ska kunna utöva ett bra arbetsgivarskap, säger Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Malin Ackholt.

Idén om en praktisk handledning för arbetsgivare väcktes ursprungligen av krögaren Fredrik Eriksson, som också varit involverad i arbetet. Det har även förtroendevalda från HRF varit, liksom unga chefer samt arbetsgivare i branschen.
– Arbetsgruppen har tittat på olika delar och ringat in områden. Det handlar inte om att lösa saker som är kollektivavtalsreglerade eller lagreglerade, utan om att hjälpa arbetsgivare göra mer rätt. Allt blir enklare om man gör rätt från början, säger Malin Ackholt.

Fakta: Branschkoden

Branschkoden är tillgänglig för alla och är gratis att ladda ner. Den kommer bland annat att finnas på Hotell- och restaurangfackets sajt och på Visita.se. Den finns också att hitta på bfuf.se.

Fråga om jobbet.
83
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här