Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Branschen får gemensam forskningsfond

Det forskas för lite om besöksnäringen. Det anser HRF och SHR som nu har startat en gemensam fond för att främja branschforskning.

Publicerad 10 december 2009

Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond, som presenterades i går, är ett gemensamt projekt mellan Hotell- och restaurangfacket och Sveriges hotell- och restaurangföretagare.  
– En viktig del i vårt arbete är att driva utvecklingsfrågor och vi är stolta över att kunna sjösätta vår partsgemensamma FoU-fond tillsammans med HRF, säger SHR:s vd Mats Hulth.

Fonden ska främja forskning och utvecklingsprojekt som utvecklar branschen, och som kan vara till nytta för företagare och anställda. Sammanlagt går fack och arbetsgivare in med åtta miljoner kronor. De hoppas att externa parter, som till exempel Vinnova, ska bidra med lika mycket.

– Vi måste hitta nya vägar att skapa bättre villkor för de anställda, avseende arbetsmiljö, arbetstider, anställningsformer och möjlighet till personlig utveckling, säger Ella Niia som är HRF:s förbundsordförande.

De första forskningsprojekten startar redan i början av 2010.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.