Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bra start på året för restaurangbranschen

Under årets två första månader sjönk antalet konkurser i hotell- och restaurangbranschen. Särskilt bra går det för Stockholms restauranger.

Publicerad 7 mars 2006

Under förra året minskade de sammanlagda företagskonkurserna med 11 procent. Det rapporterar kreditupplysningsföretaget UC. Nu ser det ut som om även 2006 kommer att bli ett bra år. Under januari och februari gick 835 företag i konkurs, jämfört med 915 samma period förra året.

Även i restaurangbranschen, som vanligtvis står för en stor andel av konkurserna, har 2006 hittills inneburit färre konkurser. Hela 25 procent färre restaurangföretag gick i konkurs under årets två första månader.
Särskilt bra har det gått för Stockholms restauranger. Där har konkurserna minskat med 38 procent hittills i år.

Bra går det också för byggbranschen där antalet konkurser minskat med nästan 20 procent hittills i år. Sämre går det för bilhandeln och kategorin rekreations-, kultur- och sportverksamheter där bland annat turismföretag ingår.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här