Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bok om HRF:s historia vann finaste priset

Runt 400 böcker om mat och restauranger ges ut i Sverige varje år. I lördags samlades Måltidsakademien i Grythyttan för att utse de bästa. Boken om hotell- och restaurangfackets historia blev årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier.

Publicerad 31 oktober 2005

”Kampen bakom svängdörrarna – historien om Hotell- och restaurangfacket” av Lennart Jarnhammar, vann inte bara i sin klass för Bästa historiska måltidslitteratur, utan också Årets bästa måltidslitteratur alla kategorier.

Boken är skriven på uppdrag av HRF och är ett resultat av flera års materialinsamlande. Barbro Andersson, kulturansvarig på HRF, är mycket nöjd med utnämningen.
– Det känns underbart roligt. Äntligen vinner en bok som inte bara har recept och färgglada bilder, säger hon.

Barbro Andersson fanns på plats i Grythyttan och fick ta emot priset eftersom Lennart Jarnhammar inte kunde vara med.

Juryns motivering löd: Med denna omfattande både skrämmande och svindlande skildring av köksregionens bistra verklighet stiger Lennart Jarnhammar fram som vår främste restauranghistoriker.

Läs mer om ”Kampen bakom svängdörrarna” här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här