Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Blockadhot mot Göteborgsrestaurang som vägrar teckna avtal

Hotell- och restaurangfacket varslar i dag restaurang Knossos i Göteborg om blockad. Restaurangen vägrar teckna kollektivavtal om löner och arbetsvillkor för de anställda. Om inte uppgörelse träffas träder blockaden i kraft den 5 juni.

Publicerad 23 maj 2006

Restaurang Knossos ligger på restaurangtäta Linnégatan i Göteborg. Blockaden innebär att allt arbete på Knossos läggs ner den 5 juni och ingen ska besöka restaurangen eller befatta sig med deras varor och tjänster. Åtgärden gäller tills restaurangen garanterar de anställda rimliga löner och arbetsvillkor genom att teckna kollektivavtal.

Restaurang Knossos är en av de mindre restaurangerna på Linnégatan och har ett 20-tal anställda. Sedan i februari har HRF förgäves försökt få ägarna att teckna avtal.
På Linnégatan finns 31 restauranger. Tolv av dessa har sedan tidigare avtal och fem har tecknat under våren.

– Fortfarande är alldeles för många avtalslösa. Vi måste driva fram avtal på samma sätt som vi lyckades med för några år sedan på restaurangerna vid Avenyn. Detta är viktigt både för de anställda och för HRF som förbund, säger förste ombudsman Dan Fransson på HRF i Göteborg.

Ytterligare varsel mot restauranger på Linnégatan i Göteborg är att vänta den närmaste tiden.
HRF har begärt sympatiåtgärder av Transportarbetareförbundet, Livsmedelsarbetareförbundet, Handels, Kommunal och HTF.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här