Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Blockaden mot restaurang Knossos framskjuten

Efter medling har Hotell- och restaurangfacket, HRF, accepterat medlarens begäran om respit med stridsåtgärderna mot restaurang Knossos i Göteborg. Restaurangen hade varslats om blockad från den 5 juni då man vägrat att teckna kollektivavtal.

Publicerad 1 juni 2006

Blockaden träder nu i kraft den 8 juni om inte uppgörelse träffats dessförinnan.
Ett annat varsel om stridsåtgärder mot ytterligare en restaurang på Linnégatan, Rumpanbar & kök, har återkallats sedan företaget ansökt om medlemskap i SHR. I och med detta får restaurangen automatiskt kollektivavtal.

– Det var verkligen skönt att vi kunnat få till stånd ett kollektivavtal på Rumpanbar & kök utan att behöva utlösa stridsåtgärderna, säger Dan Fransson, förste ombudsman på HRF i Göteborg.
Han betonar att en viktig orsak till framgången är sympatiåtgärder från Transport, Livs, Handels och Kommunal.

Varsel om blockad har lagts mot ytterligare tre Göteborgsrestauranger. Blockaden träder i kraft den 15 juni om inte avtal tecknats innan dess. Det gäller restaurangerna Mykonos och Cyrano som har samma ägare samt ETC Grande.

Läs mer:
Blockadhot mot Göteborgsrestaurang som vägrar teckna avtal   . Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.