Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Bidrar till ett sexistiskt synsätt”

En nattklubb i Bollnäs tar bort sin kritiserade annons för en så kallad "miss wet t-shirt-tävling", och öppnar tävlingen även för män. Det bidrar ändå till sexism, säger Therese Guovelin, vice ordförande i Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 20 februari 2014
inlinebild
Therese Guovelin, vice ordförande i HRF. Foto: Elis Hoffman

En annons med en kvinna som poserar i en tajt, blöt t-shirt intill uppmaningen ”Vågar du?”. Så marknadsförde Nattklubben Nygatan 1 i Bollnäs tävlingen där tjejer skulle tävla om vem som var snyggast i en blöt t-shirt. Sexistiskt, menade såväl det lokala Hotell- och restaurangfacket som många på nattklubbens Facebook-sida och i tidningen Ljusnans kommentarsfält. Andra tyckte att de som kritiserade bara gnällde och att tävlingen var en kul grej. Ägarna valde efter kritiken att ta bort annonsen. Men tävlingen ska hållas som planerat, skillnaden är nu att även män får delta.

Therese Guovelin, vice ordförande i Hotell- och restaurangfacket, tycker inte att den förändringen gör så stor skillnad.
– Det är fortfarande riktigt förlegat. Det borde gå att göra en bättre bedömning av vilken underhållning man ska ha på en restaurang 2014, säger hon.
HRF har under 2014 extra fokus på sexuella trakasserier i branschen, något som inte är ovanligt.
– Tävlingen bidrar till ett sexistiskt synsätt och serveringspersonal ska befinna sig i den miljön och ha gästkontakt, påpekar Therese Guovelin.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här