Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Avtalsförhandlingarna i låst läge

Läget är för tillfället låst mellan Hotell- och restaurangfacket och motparten Visita. Arbetsgivarna sa i dag nej till att det gemensamma Gröna Riks-avtalet sägs upp i förtid.

Publicerad 9 maj 2012

Det var i går som Hotell- och restaurangfacket meddelade att man ville säga upp det så kallade Gröna Riks-avtalet i förtid. Bakgrunden var att Visita i går begärde frivillig medling från Medlingsinstitutet, något som HRF sade nej till.
– Vi anser att det är att undergräva den svenska förhandlingsordningen att begära in medling efter bara tre timmars förhandling. När man tar in medlare så förhandlar inte parterna längre, säger HRF:s avtalssekreterare Malin Ackholt.

Arbetsgivarnas besked i dag var att man inte är intresserade av att diskutera en tidigare uppsägning av avtalet. Parterna har en planerad träff i morgon, men det är oklart om det kommer att bli någon förhandling.
– Vi kommer att meddela arbetsgivarna att vi står till förfogande. Sedan är det upp till dem. De måste inse att de har att förhandla med oss, säger Malin Ackholt.

Hotell- och restaurangfacket har i dag träffat övriga LO-förbund för att diskutera utvecklingen i avtalsförhandlingarna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.