Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Avtalsförhandlingarna i låst läge

Läget är för tillfället låst mellan Hotell- och restaurangfacket och motparten Visita. Arbetsgivarna sa i dag nej till att det gemensamma Gröna Riks-avtalet sägs upp i förtid.

Publicerad 9 maj 2012

Det var i går som Hotell- och restaurangfacket meddelade att man ville säga upp det så kallade Gröna Riks-avtalet i förtid. Bakgrunden var att Visita i går begärde frivillig medling från Medlingsinstitutet, något som HRF sade nej till.
– Vi anser att det är att undergräva den svenska förhandlingsordningen att begära in medling efter bara tre timmars förhandling. När man tar in medlare så förhandlar inte parterna längre, säger HRF:s avtalssekreterare Malin Ackholt.

Arbetsgivarnas besked i dag var att man inte är intresserade av att diskutera en tidigare uppsägning av avtalet. Parterna har en planerad träff i morgon, men det är oklart om det kommer att bli någon förhandling.
– Vi kommer att meddela arbetsgivarna att vi står till förfogande. Sedan är det upp till dem. De måste inse att de har att förhandla med oss, säger Malin Ackholt.

Hotell- och restaurangfacket har i dag träffat övriga LO-förbund för att diskutera utvecklingen i avtalsförhandlingarna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här