Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Avtalet klart — HRF och SHR accepterade slutbud i dag

HRF och SHR har idag enats om ett nytt avtal. I dag träffade bägge parter medlarna från Medlingsinstitutet. De fick då ta emot ett slutbud som endast kunde förkastas eller antas i sin helhet. Under eftermiddagen lämnade bägge besked till medlarna om att de antog budet.

Publicerad 4 maj 2007

Avtalet mellan HRF och arbetsgivarna, SHR blev klart idag. Det står klart sedan bägge parter tackat ja till ett slutbud från medlarna. Därmed dras också HRF:s strejkvarsel tillbaka.

I dag träffades parterna för första gången sedan förra torsdagen. De fick då ta emot ett slutbud som endast kunde förkastas eller antas i sin helhet.

Under eftermiddagen beslutade både HRF och SHR att anta budet. Det betyder att avtalet i praktiken är klart även om det formella beslutet tas av HRF:s förbundsstyrelse nästa vecka. Enligt stadgarna är det nämligen styrelsen som antar ett nytt kollektivavtal. Förbundsstyrelsen kommer därför att hålla ett extra styrelsemöte på måndag.

– Vi har fått ett avtal som delegationen har beslutat sig för att anta. Med beaktande av de allmänna villkoren och nivåerna i slutbudet har delegationen beslutat sig för att säga ja till avtalet, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

Slutbudet innebär 850 kronor i lönepåslag år ett, 825 kronor år två och 800 kronor under det tredje och sista året. Det innebär totalt 2475 kronor under avtalsperioden.

– På tre år innebär det 960 kronor mindre än det slutbud vi fick förra torsdagen. Men budet ligger 40 kronor över det som Handels har fått. Vi känner att vi har fått ett bra avtal, säger Ella Niia.

Det nya avtalet gäller från den första maj i år till sista april 2010. Några viktiga punkter är avtalspensionerna som höjs så att de motsvarar de som tjänstemännen har. Dessutom ska fler anställda ha stärkt rätt till månadslön. Hälften av lönerna efter lokala förhandlingar kommer också att fördelas individuellt.

Den som har tidsbegränsad extraanställning får med det nya avtalet större möjlighet till en tryggare anställning och deltidsarbetande ska i högre utsträckning kunna öka sin arbetstid.

När det gäller dygnsvilan ska den i ju med det nya avtalet vara minst 11 timmar och utöver detta ska det vara minst sex timmar mellan varje arbetspass. Anställda ska inte heller behöva ange orsak till sjukdom i sjukintyg.

Läs mer:
Fler artiklar om avtalsrörelsen här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här