Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF säger upp kollektivavtalet och fortsätter förhandla

I helgen svarade hotell- och restaurangarbetsgivarna SHR på HRF:s krav. Det stod då klart att parterna står långt ifrån varandra. HRF säger därför upp avtalet så att avtalslöst tillstånd råder från och med den 8 maj.

Publicerad 22 april 2007

Efter helgens förhandlingar mellan Hotell- och restaurangfacket och hotell- och restaurangarbetsgivarna SHR, står det klart att parterna står långt ifrån varandra. HRF säger därför upp avtalet. Det innebär att avtalslöst tillstånd råder från och med den 8 maj.

-För att arbetsgivarna verkligen ska förstå hur oacceptabelt det vore för våra lågavlönade medlemmar med försämringar och lägre löneökningar än andra, säger vi upp avtalet idag. Vi fortsätter förhandlingarna nästa vecka utifrån ett fullödigt avtalsförslag som vi överlämnar i morgon måndag, med ambitionen att träffa en uppgörelse nästa vecka, säger Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Ella Niia.

Läs mer:
Fler artiklar om avtalsrörelsen här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här