Nyheter Världen
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Åtta dagars strejk gav fem procents lönelyft

När de anställda på sydkoreanska hotellet Millennium Seoul Hilton satte sig ner framför entrén så gick lönen upp rejält.

Publicerad 12 november 2012
inlinebild
Hotellanställda i sittstrejk framför Millennium Seoul Hilton. Foto: IUL/IUF

I mitten av oktober sittstrejkade de anställda på ett av Seouls största hotell. Löneförhandlingarna mellan hotellet och facket hade strandat. Men efter åtta dagars strejkande gav arbetsgivaren med sig och tecknade avtal.
Det KFSU-anslutna facket fick igenom en löneökning på fem procent, enligt uppgifter till den internationella fackorganisationen IUL. Hotellet gick också med på att kommande pensionsavgångar ska ersättas med fast anställda. Millennium Seoul Hilton har tidigare haft för vana fylla sådana luckor med tillfälligt anställda eller personal från bemanningsföretag.

Facklig servicefederation

KFSU står för Korean Federation of Private Service Workers– Unions. Det är en samorganisation för olika förbund i den koreanska servicesektorn. KFSU är medlemmar i IUL, världsorganisationen för fackförbund inom hotell- och restaurangsektorn, livsmedelsindustrin och lantarbetet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.