Vardagsmod behövs!
Chefredaktör Linda Svensson. Foto: Annika af Klercker
Ledare OM KURAGE

Vardagsmod behövs!

Publicerad 25 november 2022

Alla gillar vi att göra våra medmänniskor nöjda och på gott humör. Bra stämning gör skillnad, både i privatlivet och arbetslivet.
Men ibland behövs lite friktion. Att följa sin inre kompass och stå upp för det man tror på.

När HRF hade kongress nyligen inledde förbundsordförande Malin Ackholt med att säga att sammanhållning inte betyder att man alltid är överens. »Hade vi tyckt lika hade vi inte behövt vara här de här dagarna.«

Och precis så är det. En fackförening behöver utvärdera och utveckla. Hade man inte gjort det vete sjutton hur dagens arbetsliv hade sett ut.
Ombuden på HRF:s kongress visade mod när de gick upp i talarstolen och pläderade för eller emot sina kamraters motioner. Många gjorde det för första gången. Det kräver styrka.

Det gjorde mig varm att lyssna på alla engagerade medlemmar i HRF.

Precis som man måste samla kraft för att ställa sig inför mer än 100 personer på en kongress måste man göra det för att stå upp emot tokiga arbetsgivare eller taskiga kollegor.
Det gjorde mig varm att lyssna på alla engagerade medlemmar i HRF. Jag tänker att ni medlemmar har en massa bra människor som har er rygg när det är motvind på jobbet eller i politiken, att ni kan känna er trygga med all den samlade klokskap vi som var där bevittnade.

Men de behöver bli fler! Du som går där och glöder i smyg – visa det. Var modig. Engagera dig. Ju fler som bidrar, desto enklare blir det. Och det, mina vänner, är ju själva meningen med föreningen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här