Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

För oss i facket pågår kampen hela tiden

Valet 2010 blev det sämsta på 100 år för arbetarrörelsen. Valresultatet visar tidsandan de senaste åren. Individualism och nyliberalism sätts före kollektiva lösningar. Det är heller ingen hemlighet att fackföreningsrörelsen är under hård attack.

Publicerad 30 september 2010

Vår rörelse är stor och har svagheter i att beslut och förändringar tar lång tid. Men i det tuffa läget har ändå flera bra saker gjorts senaste åren: Utbildning och uppvärdering av förtroendevalda, introduktionsutbildningar och brett samarbete i avtalsrörelserna mellan LO-förbunden. Tyvärr så rann Stockholmsmodellen lite ut i sanden.

Vid nästa tillfälle bör LO mer ta möjligheten att uppmärksamma och driva medlemmarnas frågor. Inte bara sätta upp affischer under valrörelsen. Vi kommer att ha en del tuffa avtalsrörelser framför oss. Vi behöver höja statusen att vara medlem, och fortsätta välja fler förtroendevalda.Vi måste visa på skillnaden av att vara medlem eller inte, och på att ha kollektivavtal eller inte.

Vi måste fortsätta diskutera våra frågor på arbetsplatsen och vara ute på alla hotell- och restauranggymnasier. Dessutom skulle LO tjäna på att starta en egen nyhetstidning med en ledarsida som är vänligt inställd till facket.

Det är val vart fjärde år och valrörelsen är cirka en månad. Men för oss i fackföreningsrörelsen pågår kampen hela tiden. Vem som sitter i regering har ingen avgörande betydelse för oss. Vi har en tuff arbetsmiljö och hårda förhandlingar med våra arbetsgivare, oavsett vem som är statsminister. Vår kamp fortsätter och vi driver den varje dag.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.