Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetsgivare tvekar om jobben

I februari minskade arbetslösheten i Hotell- och restauranganställdas a-kassa något. Samtidigt är många branscharbetsgivare tveksamma till att de kommer att nyanställa det närmaste kvartalet.

Publicerad 11 mars 2014

Den öppna arbetslösheten bland medlemmarna i Hotell- och restauranganställdas a-kassa minskade något i februari, visar statistik från Arbetsförmedlingen. Då var 9,3 procent av medlemmarna helt utan arbete, jämfört med 9,4 procent i januari och 9,5 procent samma månad förra året.
Den största minskningen från februari 2013 står dock de deltidsarbetslösa för. Då var 5,6 procent av HRAK:s medlemmar deltidsarbetslösa eller hade en tillfällig timanställning. Förra månaden var siffran 4,5 procent.

Samtidigt visar siffror från Manpower att branschens arbetsgivare blir allt tveksammare till att nyanställa. I bemanningsföretagets arbetsmarknadsbarometer för nästa kvartal rapporterar hotell- och restaurangföretagarna generellt negativa sysselsättningsplaner.
– Vi ser att de branscher där man tänker minska personalstyrkan under nästa kvartal är tillverkning, gruvnäringen samt hotell- och restaurang, säger Lasse Forseth, vd för Manpower group i Sverige.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här