Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetsgivaravgifter sänks och höjs

I dag väntas regeringen föreslå ytterligare sänkta arbetsgivaravgifter för unga under 23 år. Sänkningen verkar dock inte bli långvarig. Redan i augusti kan avgifterna höjas igen, om regeringen får som den vill.

Publicerad 27 januari 2015

Arbetsgivaravgifterna för unga diskuterades flitigt inför valet i höstas. Medan Socialdemokraterna lovade en successiv återställning av avgifterna, ville de borgerliga partierna ha ytterligare en sänkning av avgifterna för unga under 23 år.

Men trots regeringsskiftet verkar det som om avgifterna kommer att sänkas ytterligare. Efter att regeringens budget i december röstades ner till förmån för alliansens, väntas regeringen i dag lägga en proposition med alliansens förslag. I detta sänks arbetsgivaravgifterna ännu mer för unga under 23 år, samtidigt som subventionen slopas för den som fyllt 25 år. Enligt propositionen ska ändringarna börja gälla den 1 maj i år. 

Men sänkningen verkar inte bli långvarig. Regeringen planerar att redan i augusti påbörja en successiv återställning av arbetsgivaravgifterna för unga. Förslaget väntas komma i den vårändringsbudget som läggs senare i vår. 

Nu hoppas regeringen att de borgerliga partierna ska medverka till att sänkningen inte ska genomföras för en så kort tidsperiod som bara tre månader.
– Förhoppningen är att de borgerliga partierna kommer att agera på ett sådant sätt att vi inte gör det onödigt krångligt för företagen i Sverige, sade finansminister Magdalena Andersson till Ekot i dag.   

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här