Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbete mot intolerans – viktigt för facket

Alla LO- förbund kommer att jobba mot intolerans på olika sätt. Nu har HRF börjat utbilda förtroendevalda om främlingsfientlighet och diskriminering.

Publicerad 13 mars 2012

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE

Alla kan göra något, heter satsningen som LO startade för ett år sedan. Det handlar om långsiktigt arbete mot diskriminering, främlingsfientlighet och antidemokratiska krafter. 

– Vår fackliga värdegrund är att alla människor är lika mycket värda. Vad betyder det? Jo, att det inte är okej att diskriminera. Vi kommer att arbeta mot intolerans i stort, säger Therese Guovelin, HRF:s vice ordförande.

HRF kommer under våren utbilda handledare och kursledare som ska besöka både arbetsplatser och utbildningar. Dessa ska sedan lära ut hur man känner igen intolerans och argumenterar mot den.

– Intolerans mot olikheter och dess inkonsekvenser är en arbetsmiljöfråga. Därför är det viktigt att våra skyddsombud arbetar mot diskriminering i vår bransch, säger Therese Guovelin. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.