Nyheter Ny bok
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Alla ska kunna läsa boken”

Ny arbetslinje och politik för tillväxt. LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson släpper i dagarna boken "Ingen ska lämnas efter".

Publicerad 30 september 2014
inlinebild
Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: LO

Hallå där Karl-Petter, varför har du skrivit boken?
– När jag blev vald till LO:s ordförande fick jag också det stora uppdraget att redovisa en politik för full sysselsättning. Så nu ger jag mig in i den idépolitiska debatten om en ny arbetslinje. Boken är skriven på ett sådant sätt att alla ska kunna läsa den.

Berätta, vad är det du har skrivit om?
– Min bok börjar i idén om en ny politik för att få tillväxt och skapa nya jobb. Jag besökte Liseberg tidigare i år, en arbetsplats som räknar med att årets omsättning ska vara en miljard kronor. Om man räknar vad besökarna spenderar under sitt besök tjänar staden två-tre gånger mer. En enda arbetsplats kan alltså skapa kanske 1 000 jobb. Jag skriver om att vi måste börja investera i bostäder, infrastruktur och välfärd.  Det ska inte vara några passiva åtgärder utan vi måste jobba aktivt mot arbetslösheten.

Du skriver också väldigt personligt.
– När jag har läst debattböcker om full sysselsättning har jag uppskattat dem mer, om hen också har berättat om tidigare upplevelser. Jag skriver till exempel om min pappa, en gammal glasbruksarbetare. När han fick en förmodad lungcancer och ett läkarlag undersökte honom var han så stolt över välfärden. Att en gammal arbetare fick all den uppmärksamheten och togs på allvar.

Vilka är dina politiska förebilder?
– För min generation är Olof Palme en mycket viktig förebild. Jag skriver i boken om mitt första möte med honom. Jag var skeptisk men blev trollbunden efter en kort stund. Palme pratade om internationell solidaritet, vilket fick min bror starta insamling för Chile. Sedan är det Anna Lindh, hon var ordförande för SSU när jag valdes in i styrelsen där. Och Ingvar Carlsson som var S-ledare när jag själv blev ordförande för SSU.

Du skriver att ”LO och fackföreningsrörelsen måste vara makt.” Hur menar du?
– Våra kollektivavtal och vår reglerade arbetsmarknad innebär att motparten vet att de måste sätta sig ner och förhandla. Facket måste utgöra den makten som försvarar arbetarnas intressen. Makt är nödvändigt när det kommer till inflytande.

Vilka har du skrivit den här boken för?
– Jag har skrivit för fackligt aktiva i alla LO-förbunden. Om jag måste välja ut något som jag är extra nöjd med så är det avsnittet om jämställdhet. Jag lyckas där att förklara könsmaktordningen på ett pedagogiskt sätt. Jag tycker om greppet att vi måste tänka stort. Vi vet till exempel att det nu jobbar 100 000 färre inom äldreomsorgen jämfört med 1980. Vi måste satsa på personal, på infrastruktur. Besöksnäringen måste växa. Där måste vi fortsätta att utbilda yrkesproffsen. Jag är till exempel för att vi ska ha Vinter-OS. Det skapar 50 000 jobb medan det pågår och 3 000 till 4 000 varaktiga efteråt. Vi ska tänka stort så blir det bättre.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter restriktioner

Senare stängning skjuts fram

I dag meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de begränsningar som nu gäller kommer att förlängas till den 1 juni. Det innebär att restaurangernas stängning ligger kvar på 20.30 i ytterligare ett par veckor.  

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Senare stängning skjuts fram
Ingen alkoholservering efter 20, och stängning 20.30. Restriktionerna gäller fortsatt och fram till 1 juni. Foto: Mostphotos

Många hade hoppats att den 17 maj skulle vara dagen som restriktionerna lättades något. Så blir inte fallet.

– Vi är inte där än, sade statsminister Stefan Löfven på en presskonferens.

Enligt regeringen och Folkhälsomyndigheten ligger smittspridningen fortsatt på för hög nivå, även om det finns positiva tecken. Trycket på vården är högt, och regionerna har uttryckt önskemål om att inte gå för fort fram med lättnader.

– Vi hade hoppats på en lättnad, framför allt av öppettiderna på restauranger, eftersom vi vet att de hade klarat av det. Men myndigheterna gjorde en annan bedömning, säger Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

Från den 1 juni kommer däremot restriktionerna att justeras. Då förlängs de begränsade öppettiderna för restauranger till 22.30.

Samma datum kommer nöjesparkerna att kunna öppna upp, med en begränsning på en person per 20 kvadratmeter. För Gröna Lunds del innebär det att man kan ta emot max 3 100 gäster samtidigt, en femtedel av det normala antalet besökare.

– Det känns helt fantastiskt att vi nu äntligen får slå upp portarna, efter 1,5 år av nedstängning, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell i ett pressmeddelande.

Nyheter bokning

Scandic blir vaccinmottagning

Scandic öppnar upp för vaccinering mot covid-19 i sina lokaler. Hos Scandic Swania i Trollhättan blir en konferenslokal från i dag plats för massvaccinering. Jättebra, tycker Merlita Andersson som arbetar i housekeeping.

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Scandic blir vaccinmottagning
En lokal hos Scandic Swania används för vaccinering. Foto: Scandic

 Hotelldirektör Charlotta Sandblom berättar att det var vårdföretaget Kry som kontaktade dem för en visning av lokalerna.
– De kände till vårt Stay safe-arbete och vi har en konferenslokal i markplan med separat entré direkt utifrån.

Charlotta Sandblom tvekade inte att upplåta lokalerna för vaccinering.
– Det är klart att vi funderade på hur det här skulle påverka personal och gäster, men det är friska personer som kommer och det är jätteroligt i dessa tider att få bokningar. Samtidigt bidrar vi till samhällsnyttan.

Swania är ett av flera Scandic som tillfrågats om vaccinering i sina lokaler, säger Charlotta Sandblom.
– Våra hotell ligger ofta stadsnära och har bra lokaler.

Merlita Andersson. FOTO: Privat.

Housekeeping på Scandic Swania kommer att sköta den dagliga städningen. Kry ansvarar själva för all hantering och städning av den medicinska utrustningen.

Merlita Andersson som arbetar i housekeeping har varit med och förberett lokalen inför vaccineringarna.

– Vi har städat så att allt ska vara klart tills de kommer med sina saker för vaccineringen. Det här är jättebra, bra att fylla huset, säger hon.

Nyheter FÖRHANDLING

HRF kräver svar om enstaka dagar

Ett företag har under nio månader haft enstaka dagar-anställningar motsvarande 53 000 arbetstimmar. Hotell- och restaurangfacket har begärt central förhandling.

Publicerad 11 maj 2021 1 kommentar
HRF kräver svar om enstaka dagar
Ett företag har lagt ut 53 000 arbetstimmar i anställningsformen enstaka dagar. Nu har HRF begärt central förhandling med Visita. Foto: Colourbox

I förra årets avtalsrörelse var enstaka dagar en av de stora frågorna för Hotell- och restaurangfacket. Anställningsformen ska användas när det inte går att schemalägga arbetstiden, om arbetet är oregelbundet till sin karaktär eller när arbetsgivaren har behov av tillfällig arbetskraft. HRF:s bild var att enstaka dagar tillämpades mer än nödvändigt.

I det nya kollektivavtalet finns en skrivning som innebär att den arbetsgivare som anses ha missbrukat anställningsformen inte längre ska kunna använda den. Nu står den första centrala förhandlingen för dörren.

– Vi kommer att jobba aktivt med den här frågan hela avtalsperioden, säger Emil Bäckström, central ombudsman på HRF.

Så säger avtalet

Gröna riks 4§ 1:2
”De centrala parterna kan vid central förhandling komma överens om att ett bolag temporärt ska undantas från rätten att använda sig av anställningsformen anställning för enstaka dagar. Fråntagandet av ovanstående rätt kan aktualiseras om de centrala parterna bedömer att bolaget konsekvent och grovt bryter mot kollektivavtalets förutsättningar för att använda sig av anställningsformen. Fråntagande av rättigheten gäller under den tid och vid den/de enhet/er som parterna överenskommer.”

Det aktuella företaget har under perioden april–december lagt ut 53 000 timmar i enstaka dagar. Det motsvarar ungefär 25 heltidstjänster.

Emil Bäckström har begärt förhandling med Visita, men något datum är ännu inte satt.

– Om Visita är seriösa med att vilja stävja det här måste de också inse att det här är ett typexempel på missbruk av enstaka dagar.

Fråga om jobbet.
105
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här