Nyheter brand

All personal blir kvar efter branden i Säfsen

Runt 15 anställda förlorade sin arbetsplats när restaurangen i Säfsen Ski Resort brann ned till grunden för en vecka sedan. Men ingen kommer att sägas upp, berättar Henrik Heed, Food & Beverage manager. 

Publicerad 9 januari 2023
All personal blir kvar efter branden i Säfsen
Hit till Wärdshuset har kvällsserveringen flyttats efter branden i Säfsen Ski Resort. Foto: Anna Sandberg/Mostphotos
Henrik Heed. Foto: Daniele Fherm

Det var två dagar efter nyårsafton som Säfsen Ski Resorts huvudbyggnad brann ned. Där fanns reception, spa, kvällsrestaurang och pizzeria.
Redan dagen efter branden hade alla verksamheter styrts om till nya hemvister.

– Vi har en restaurang i skidområdet, Wärdshuset, som vi öppnar upp som kvällsrestaurang. Vi har påbörjat arbetet med att skapa riktig restaurangstämning där, säger Henrik Heed.
Som ansvarig för mat och dryck har han haft fullt upp sedan branden.
Förutom att omlokalisera, skruva i menyn och skapa nya erbjudanden till gästerna har han också gjort nya scheman, eftersom både kvällsrestaurangen och pizzerian förstördes i branden.

– Det har ju blivit lite akut med schema och att försöka skapa hållbarhet i dem. Men det finns en stor förståelse för att det blir omkastningar med kort varsel.

Vissa saker hade man ändå planerat att göra, men som nu påskyndas med anledning av branden.
– Vi har länge funderat på att kunna erbjuda kvällsaktiviteter vid skidområdet, det är där Säfsen har sin stora tillväxt. Vi har också funderat på att göra saker ute, som att grilla korv och hamburgare.
Även om branden är en stor tragedi för Säfsen gäller det att se möjligheter. Det är så vi valt att se på det. Och då behöver vi inte göra oss av med någon personal, snarare tvärtom, säger Henrik Heed.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här