Nyheter avhopp

Ackholt och van Dorpel avgår

Efter en turbulent vår meddelar Hotell- och restaurangfackets ordförande och vice ordförande att de avgår från sina poster.

Publicerad 18 juni 2024
Ackholt och van Dorpel avgår
Malin Ackholt och Pim van Dorpel lämnar sina uppdrag som ordförande respektive vice ordförande i HRF. Foto: HRF

Det var när LO stod inför att byta ut hela sin ledning som Hotell- och restaurangfackets högsta förtroendevalda båda blev aktuella för ordförandeposten. Efter kongressen stod det dock klart att ingen HRF:are fick en tung roll i LO:s ledning. I stället skulle både Malin Ackholt och Pim van Dorpel fortsätta i sina roller som ordförande respektive vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

I en artikel på hotellrevyn.se berättade flera anställda och förtroendevalda anonymt att de inte ansåg det vara en bra lösning.

”Både Pim och Malin måste fråga sig om det är det bästa för organisationen att hantera deras maktkamp”, sade en av dem som Hotellrevyn pratade med.

Nu meddelar både Malin Ackholt och Pim van Dorpel att de avgår från sina poster, då de bedömer att de inte är rätt personer att leda HRF framåt.

– Jag kan konstatera att det inte längre finns rätt förutsättningar för oss att verka i våra roller. Vi tar ansvaret och lämnar utrymme till andra som kan ta förbundet framåt, säger Malin Ackholt i ett pressmeddelande.

Vem som efterträder dem är ännu inte klart.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här