Nyheter Bonus

20 miljoner i bonus till Gekås anställda

Alla, även restaurang- och hotellanställda, på Gekås i Ullared får en välkommen bonus i februari: nästan 17000 kronor för den som jobbar heltid.

Publicerad 1 februari 2024
20 miljoner i bonus till Gekås anställda
Linda Persson jobbar i restaurangen på Gekås i Ullared och är en av dem som får dela på bonusen. Foto: Privat, Mostphotos

År 2023 var ett rekordår för varuhuset Gekås i Ullared. För första gången sålde de för över 6 miljarder kronor.
Det betyder att alla anställda får dela på en bonus på 20 miljoner kronor.

Enligt företagets vd Patrick Levin är det den hittills största bonusen som de har betalat ut.
– Vi har ett premiesystem som innebär att medarbetarna belönas om det går bra för företaget. Det är ju medarbetarnas förtjänst, säger han.

Alla 1 250 anställda har samma bonus. I år är det 9:10 kronor för varje arbetad timme – drygt 2 kronor mer än förra året.
För en person som har jobbat heltid innebär det nästan 17 000 kronor i bonus. Pengarna betalas ut i samband med februarilönen.

Det är alltid roligt att få ett tack för arbetet.

Linda Persson, restauranganställd på Gekås
Linda Persson. Foto: Privat

– Det är jättekul att vi får ta del av det. Vi har ju jobbat hårt och det är alltid roligt att få ett tack för arbetet, säger Linda Persson som jobbar i restaurangen på Gekås.

Hon började som säsongare för två och ett halvt år sedan och har varit fast anställd i två år.

– Det var jättemycket kunder nu i somras bland annat. Vi har byggt ut restaurangen och jag tror att det har lockat en hel del folk. Det är roligt att det händer lite, säger hon.

Vet du vad du ska använda pengarna till?
– Det finns alltid hål att stoppa dem i, men det blir väl att jag lägger undan lite och hittar på något roligt ihop med barnen och Ola-Conny, min fästman som även han jobbar på Gekås.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här