Nyheter utbildning

Det här vill vi ha stipendiepengar till!

Kockknivar, kurser och resor. Det finns på önskelistan för de sökande till HRF:s studiestipendium.

Publicerad 4 maj 2018
Det här vill vi ha stipendiepengar till!
Stipendiepengar kan gå till allt från knivar till kurser. Foto: Istockphoto

Den 1 maj gick ansökningstiden ut för Hotell- och restaurangfackets studiestipendium. Det nyinrättade stipendiet är tänkt att användas till att höja yrkeskompetensen på olika sätt, och 21 medlemmar har tagit chansen.
– De som sökt stipendiet har ansökt om bidrag till material, som kockknivar och kursböcker. Sedan finns det sökande som vill ut och resa för att få inspiration eller som ska jobba utomlands. Någon söker pengar för att kunna fokusera på att tävla. En annan vill gå en sommelierutbildning, säger HRF-ombudsman Marina Nilsson.

Stipendiet riktar sig till elever som går sista året på en hotell- och restaurangutbildning och som är studerandemedlemmar i HRF. Ungefär 300 medlemmar uppfyller de kraven, men antalet ansökningar var alltså långt färre.
– Jag tycker ändå att det är rätt okej, för att vara första gången, säger Marina Nilsson.

Det är ungefär lika många kvinnor och män som sökt, och ansökningarna är jämt fördelade mellan gymnasieelever och studenter från yrkeshögskolan. Majoriteten av ansökningarna kommer från HRF:s avdelning Nord och från avdelning Stockholm-Gotland.

Nu ska ansökningarna gås igenom.
– Vi kollar att de sökande uppfyller kraven och lämnar dem sedan vidare till HRF:s centrala ungdomskommitté som får ta fram förslag om vilka som blir stipendiater. Sedan är det HRF:s arbetsutskott som fattar beslutet.

Antalet mottagare är ännu inte bestämt, men maxsumman är 5 000 kronor per person. I början av juni ska stipendiet delas ut.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här