Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Vi har odelat förtroende för AU”

Göteborgs avdelningsstyrelse avgick i protest mot arbetsutskottets sätt att leda HRF. Men förbundsstyrelsen håller inte med. -- Vi har odelat förtroende för AU, säger ledamoten Jörgen Olsson.

Publicerad 23 mars 2009

I dag hade HRF:s förbundsstyrelse sitt ordinarie möte. En ny diskussionspunkt var avdelningsstyrelsen i Göteborg, som lämnade sitt uppdrag i fredags. För att ställa upp till omval kräver Göteborgsstyrelsen att HRF:s ordförandetrio avgår.

Men så blir det inte. Förbundsstyrelsen diskuterade frågan och de närvarande beslutade enhälligt att de har fortsatt förtroende för arbetsutskottet:  Ella Niia, Therese Hulthen och Malin Ackholt.
I övrigt lades locket på.
– Vi diskuterar det här, men inte i media, säger Jörgen Olsson, ledamot i förbundsstyrelsen.

En del av Göteborgsavdelningens kritik gäller tillsättandet av en ny kassör i avdelningen, något som skett utan att avdelningsstyrelsen har varit delaktig.
Det beror på att HRF håller på att gå över till nya avdelningar, berättar Jörgen Olsson.
– Tillsättande av kassör brukar ske i samråd med avdelningsstyrelsen. Men kassören är tillsatt för den nya Göteborgsavdelningen, och till den finns det ingen vald styrelse att samråda med än.
I hans egen avdelning, Gävle, gick det till på ett liknande sätt.

Nu ansvarar HRF:s arbetsutskott för den dagliga driften av Göteborgsavdelningen, fram till på måndag då nya Göteborgsavdelningen har årsmöte och väljer en styrelse.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.