De har utbildat sig i klubbarbete
Lina Vik, Thorbjörn Hemström, Linnea Vrede, Joakim Karlsson, Matilda Bylund, Irene Hansson, Bettina Andersson och Sofia Sundborg gick utbildning för klubbstyrelse. Foto: Petra Berggren
klubbutbildning

De har utbildat sig i klubbarbete

Publicerad 19 augusti 2016

Lina Vik, sekreterare i HRF-klubbens styrelse på Casino Cosmopol, Sundsvall:
– Jag har varit engagerad i klubben sedan 2009–2010, men hade inte gått klubbstyrelseutbildning tidigare. Jag lärde mig mycket de här dagarna, trots att jag har varit med ett bra tag. Det jag tidigare hade hyfsad koll på känns glasklart nu, en del frågetecken har blivit uträtade. Vi gick bland annat igenom stadgarna och förtroende­mannalagen. Det känns viktigt att ha koll på dem så att allt vi gör blir rätt.
– Jag har gått flera tvärfackliga utbildningar tidigare. Nu var det väldigt skönt att gå en utbildning med enbart HRF:are. Vi har samma frågor och mycket att lära av varandra. Jag kunde till exempel dela med mig av en del tips kring medlemsvärvning, som vi har jobbat mycket med.
En annan sak vi pratade om är att man som klubb­styrelse ska försöka dela upp arbetet så jämnt som möjligt mellan sig. Att inte ordföranden tar på sig allt – alla kan bidra och är lika viktiga!

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här