Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Unga fick rätt mot NSP

Unga anställda på Burger King i Malmö tvingades stämpla ut när det inte fanns tillräckligt mycket att göra. Nu får Nordic Service Partners, NSP, betala skadestånd för fusket.

Publicerad 13 januari 2011
inlinebild
Ronja Åkerberg jobbar inte längre kvar på Burger King Mobilia. Foto: Peter Kroon

Hotellrevyn har tidigare skrivit om att anställda på Burger King-restaurangen Mobilia i Malmö tvingades stämpla ut när de skulle gå på toaletten. Detsamma gällde när det inte fanns tillräckligt mycket att göra i restaurangen. Problemen började då Mobila togs över av Nordic Service Partners som anställde en ny restaurangchef.

I mars 2010 påbörjades förhandlingar mellan NSP och Hotell- och restaurangfacket som nu har avslutats. NSP ska betala totalt 39 000 kronor till nio anställda för uteblivna löner och brott mot kollektivavtalet.

– Därutöver ska alla anställda som jobbar mer än 20 timmar i veckan på företagets  arbetsplatser i Skåne få gå en facklig utbildning under våren. Kursens värde motsvarar de 100 000 kronor vi begärt i skadestånd till förbundet, säger Susanne Blom som är ombudsman på HRF i Skåne.
Tanken med kursen är att pengarna ska komma medlemmarna till godo direkt på arbetsplatserna.

Ronja Åkerberg är en av medlemmarna som fått ersättning.
– Det är bra att vi har fått ersättning och skadestånd i form av en utbildning, men egentligen är det inte de anställda utan cheferna och arbetsledarna som behöver utbildning, säger Ronja Åkerberg som inte längre jobbar kvar på restaurangen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här