Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Tre Remmares tillstånd prövas efter bråk och skulder

Bråk på och utanför krogen kan leda till att Tre Remmare i Stockholm blir av med sitt tillstånd att servera alkohol. I morgon, onsdag, ska krogens tillstånd upp i länsrätten.

Publicerad 24 januari 2006

Tre Remmare har varit en av Stockholms stora och kända nattöppna krogar. Mellan 03 och 05 på natten har krogen varit full. Ibland har även gästerna varit det.
Strax före jul beslutade Stockholms stad att dra in serveringstillståndet.

Förutom ordningen spelar ekonomiska förhållanden in. Tre Remmare har haft en stor skatteskuld och alla gäster har inte fått kvitto.
Krogen överklagade blixtsnabbt indragningen och fick så kallad inhibition. Det betyder att det gamla serveringstillståndet gäller tills länsrätten har avgjort saken.
Däremot är krogen inte längre öppen till 05. Sedan nyår är det 03 som gäller.

– Vi har inte sagt upp någon av de fast anställda, säger Mats Karlholm, restaurangchef.
Däremot har nästan alla extraanställda fått sluta. Och den fasta personalen har fått ganska stora ändringar i sina scheman.
– Ni ska ha två veckors varsel på schemaändringar, förklarade Ewa Silfverberg-Liljeros från HRF, när hon besökte krogen för ett personalmöte.
– Fram till dess gäller full lön.

De anställda är oroliga för sina jobb. Krogen har tidigare fått anmärkningar på ordningen och nykterheten. Polisen har flera gånger avstyrkt tillstånd men först nu har Stockholms stad lyssnat på detta.

– Hur tycker vi själva att det är med ordningen? Känner vi oss trygga i vår arbetsmiljö? frågade en av de anställda och uppmanade sina arbetskamrater att vara självkritiska och ärliga.
– Vi kan tycka att kritiken mot oss är fel. Men vi måste ta den på allvar. Vi har redan gjort mycket för att förbättra oss, säger Anders Boman från ledningen.

I morgon, onsdag, är det förhandling i rätten. Sedan kan det dröja en eller två veckor tills domen kommer.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här