Nyheter tävling

De serverade hem guldet

I helgen hölls SM för gymnasieelever på hotell- och restaurangprogrammen. Tage Dahlberg från Ester Mosessons gymnasium i Göteborg serverade sig till guld i sin gren tillsammans med lagkamraten Ellen Hettne.

Publicerad 28 oktober 2021
De serverade hem guldet
Ellen Hettne och Tage Dahlberg serverade hem segern i Gymnasie-SM. Foto: Visita

I våras tränade Tage Dahlberg och lagkamraten Ellen Hettne intensivt för att ställa upp i Gymnasie-SM. Sedan fick de beskedet att tävlingen skulle skjutas upp på grund av pandemin. Nu i helgen vann de serveringsdelen, när tävlingen avgjordes i Grythyttan.
– Det var mycket tack vare vår lärare Pierre och min lagkamrat Ellen. Utan dem hade det nog inte gått lika bra, säger Tage.

Tävlingen, som anordnas av Visita tillsammans med Hotell- och restauranghögskolan, skulle egentligen ha hållits i våras men blev uppskjuten på grund av pandemin. Vanligtvis är det elever i årskurs tre som tävlar, men på grund av att tävlingen senarelades hade merparten av årets tävlande redan tagit studenten.
– Jag jobbar på Sjöbaren i Haga. Jag gjorde praktik där och fick komma tillbaka när skolan var slut.

De svåraste tävlingsmomenten var de teoretiska, säger Tage.
– Vi skulle till exempel göra uträkningar från euro till svenska kronor. Sedan tyckte jag att det var svårt att memorera vad vi skulle säga när vi presenterade viner och ostar.

De andra tävlingskategorierna var kök och hotell/turism. Där vann Emma Andersson och Elin Wijk från Sturegymnasiet i Halmstad respektive Ida Pettersson från Yrkesgymnasiet i Göteborg.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här