Nyheter

Stabilare företag i branschen

Hittills i år har konkurserna bland hotell och restauranger minskat med 12 procent. Och trenden med stabilare företag är långvarig - sedan 2010 har branschkonkurserna minskat med en tredjedel.

Publicerad 2 november 2016
Stabilare företag i branschen
Landets hotell och restauranger blir allt stabilare, visar statistik från UC. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

De senaste månaderna har konkurserna ökat i Sverige. Men nu är trenden bruten, visar ny statistik från UC. I oktober minskade konkurserna med 11 procent, enligt kreditupplysningsföretaget.

Konkurser i branschen

Antal konkurser bland hotell och restauranger, januari – oktober.

2010: 395
2011: 361
2012: 363
2013: 320
2014: 300
2015: 299
2016: 262

Källa: UC AB

I hotell- och restaurangbranschen såg det annorlunda ut. Där gick 32 företag omkull under oktober, vilket är 14 företag fler än under samma månad förra året. Trots det har 2016 hittills bjudit på färre branschkonkurser än 2015. Förra året var det 299 hotell och restauranger som sattes i konkurs mellan januari och oktober. I år är siffran 262, en minskning med 12 procent.

Att landets hotell och restauranger blir allt stabilare är en långvarig trend. Sedan 2010, då 395 företag gick omkull under årets första tio månader, har konkurserna minskat med en tredjedel i hotell- och restaurangbranschen.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här