Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Skådis och senator ska höja amerikanska hotellöner

I sommar är det dags för omförhandling av avtalen för många av USA:s hotellanställda. Nu har det största hotellfacket, Unite Here, inlett en kampanj för en ordentliga löneförhöjningar och bättre arbetsvillkor.

Publicerad 6 mars 2006

I år går avtalen för de flesta av USA:s hotellanställda ut. Fackförbundet Unite Here, som är landets största för hotellanställda, har nu startat en kampanj för ordentliga lönehöjningar och bättre arbetsvillkor.

Med hjälp av affischnamn som skådespelaren Danny Glover och senator John Edwards vill facket uppmärksamma hotellpersonalens villkor – dålig arbetsmiljö, stora löneskillnader och osäkra anställningar.

Unite Here har redan hotat med att ta ut 40 000 av sina 90 000 medlemmar i strejk om inte arbetsgivarna går med på en del av kraven.

Hotellbranschen i USA sysselsätter, enligt Unite Here, över 1,3 miljoner människor. Många är kvinnor och invandrare och få är med i facket. Unite Here räknar med att runt 1 miljon amerikanska hotellarbetare inte är med i något fackförbund.

Fakta:
Unite Here är verksamt i hela Nordamerika och organiserar anställda på hotell, restauranger, kasinon, tvätterier, i textil- och klädindustri och på flygplatsföretag. Majoriteten av medlemmarna är kvinnor.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här