Nyheter SÖKA JOBB

Sju knep för en lyckad jobbjakt

Det kan kännas som om luften går ur en när man blir av med jobbet. Men lugn, här är några knep för att komma vidare.

Publicerad 25 augusti 2020
Sju knep för en lyckad jobbjakt
Foto: Colourbox

1 Landa. Deppa ihop och kom igen. Ge dig själv lite tid och tillåt dig att landa i den nya situationen. Har du jobbat länge på ett ställe så är det som en separation som måste bearbetas.

2 Planera och strukturera. Gör upp en plan för när du som senast vill ha ett nytt jobb, hur många jobb du vill söka varje dag och vilken typ av jobb du främst vill söka.

3 Sätt upp mål. Hur är jobbet du vill ha? Vilka värderingar vill du ska stämma överens med dina? Hur långt vill du pendla? Med en tydlig målbild är det lättare att hålla motivationen uppe

4 Skaffa ett bollplank. Hitta någon att bolla dina funderingar med, någon som du har förtroende för och som det känns bra att prata med. Någon som kan peppa och stötta dig när det behövs, en promenadkompis kanske?

5 Ha fritid. Det går inte att söka jobb dygnet runt. Sätt upp ett schema för när du ska söka jobb och för när du ska vara ledig. Gör saker du mår bra av på din fritid, som att vara ute i naturen.

6 Sätt dig i förarsätet. Det är du som väljer vilken typ av jobb du vill ha, hur din nästa chef ska vara, vem som ska få vara din referens. Du är din egen ledare, kom ihåg det.

7 Ta hjälp. Det kan vara skönt att få professionellt stöd. Om du har möjlighet till coachning eller någon annan form av hjälp i ditt jobbsökande, så ta det.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här