Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

SHR sa nej till slutbud – HRF varslar om strejk från och med den 9 maj

Hotell- och restaurangfackets slutbud låg i linje med de löneförhöjningar som slöts för handeln. Men arbetsgivarna SHR sade nej till slutbudet. Därför varslar HRF om strejk på 18 hotell och restauranger. Äver 1000 anställda berörs.

Publicerad 27 april 2007

-Vi har varit mycket tillmötesgående i de krav som har förts fram från arbetsgivarna på att utforma det nya avtalet på ett sätt som tar hänsyn till företagens villkor. Men vi kan aldrig gå med på att landets lägst avlönade skulle få lägre löneökningar än andra som redan har kommit överens, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

– Då skulle bara löneklyftorna på svensk arbetsmarknad öka eller cementeras. De anställda i hotell- och restaurangbranschen har fått nog av att ha lägst löner och otryggast anställningsvillkor på svensk arbetsmarknad, säger Ella Niia.

Varslet omfattar i ett första skede 1085 anställda på företag i Stockholm, Göteborg och Malmö.

-Våra krav på löneförhöjningar låg inom ramen för vad som är samhällsekonomiskt ansvarsfullt. Det är märkligt att det alltid är krav på höjda löner för de kvinnor, ungdomar och invandrare som tjänar minst, som arbetsgivarna hävdar skulle hota samhällsekonomin, säger Ella Niia.

Arbetsplatser som berörs av varslet >>

Läs mer:
Fler artiklar om avtalsrörelsen här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här