Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sextrakasserade får ersättning

Två kvinnor har genom DO stämt Mälarsalen i Stockholm för sexuella trakasserier. Parterna har nu förlikats. Företaget medger att kvinnorna har trakasserats och betalar dem 125 000 kronor vardera.

Publicerad 30 oktober 2014

– Det är bra att Mälarsalen i det här fallet har förstått allvaret i situationen och jag hoppas att det sänder en signal till andra arbetsgivare och drabbade att aldrig acceptera sexuella trakasserier, säger diskrimineringsombudsman Agneta Broberg.

Stämningen mot Mälarsalen, en del av konferens- och mässanläggningen Münchenbryggeriet, riktar sig mot av företagets chefer. De två kvinnorna hade vid olika tillfällen sökt jobb på Mälarsalen. I samband med det ska mannen, som skötte rekryteringen, ha gjort sexuella närmanden och grova sexuella uttalanden mot båda kvinnorna. Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämde företaget för första gången förra våren. Då gällde stämningen bara en av kvinnorna. Men efter att hennes historia uppmärksammats vände sig fler kvinnor till DO med liknande berättelser. DO bestämde sig då för att gå vidare med ytterligare ett ärende. 

I nästa vecka skulle parterna ha mötts i Arbetsdomstolen, men i stället har de nu nått en förlikning. Mälarsalen medger att kvinnorna har trakasserats och ska nu betala 125 000 kronor vardera till dem. Det är samma summa som DO yrkade på i stämningen till Arbetsdomstolen. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här