Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Servitör åtalad för skimning

En man anställd på en restaurang i Borås misstänks ha lurat till sig nästan 100 000 kronor genom att kopiera gästers betalkort. Han åtalas nu för medhjälp till grovt bedrägeri.

Publicerad 25 mars 2008

Genom att använda en så kallad skimningsapparat kopierade servitören gästernas betalkort. Informationen användes till att göra nya kort, som mannen och hans kumpaner sedan handlade med. Polisen tror att ligan sammanlagt fick ut nästan 100 000 kronor från olika offer.

Gästerna som drabbats besökte alla samma populära Boråsrestaurang under tre veckor i slutet av februari och början på mars förra året. Servitören åtalas nu i Borås tingsrätt för medhjälp till grovt bedrägeri.

Fakta

Fakta om skimning:
Skimning är ett olagligt sätt att avläsa informationen som finns i kontokortens magnetremsor. Det görs oftast genom att små apparater placeras där korten dras, till exempel i uttagsautomater eller i butikernas kortterminaler. Informationen från korten används sedan till att göra nya, falska kort.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här