Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sänkt krogmoms blir kvar

Det verkar som om den sänkta momsen på restaurangmat blir kvar. I morse kom uppgifter om att Miljöpartiet stoppar Socialdemokraternas planerade återställning.

Publicerad 2 oktober 2014

Texten uppdaterad 11:28. 

Först ut att jubla över beskedet var branscharbetsgivarna i Visita. Organisationen har under en längre tid drivit en aktiv kampanj för att behålla momssänkningen.
– Det är fantastiska nyheter för företagen och alla deras anställda. Det är ett beslut som räddar många tusentals jobb över hela landet, skrev Visitas vd Eva Östling i ett pressmeddelande som skickades ut tidigt i morse. 

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har inför valet velat återställa  restaurangmomsen. Miljöpartiets hållning har varit att avvakta och utvärdera reformen om några år. 

I budgetförhandlingarna med Socialdemokraterna verkar det nu alltså som om Miljöpartiet fått igenom sitt krav.
– Så är det när man för diskussioner. Då får man inte igenom alla sina förslag, och här har Miljöpartiet förhandlat skickligt. Men jag tycker ju fortfarande att de här pengarna kunde användas på ett bättre sätt, och det får vi fortsätta att diskutera, säger Socialdemokraternas tilltänkta finansminister Magdalena Andersson till Expressen.

Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia tycker att det är skönt att de som jobbar i branschen får ett klart besked.
– Vi har varit tveksamma till ovationerna av sysselsättningseffekten, men vi var för att momsen skulle ligga kvar. Framför allt är det skönt att våra medlemmar får ett tydligt besked. 

Hur det blir med de sänkta arbetsgivaravgifterna för unga är inte klart än. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.