Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Så fackligt är restaurangsverige

För två år sedan berättade Hotellrevyn om hur fackligt hotell- och restaurangsverige var. Nu har vi gjort om undersökningen.

Publicerad 7 februari 2005

Resultatet i korthet
* För två år sedan var 71 procent av branschens arbetare med
i Hotell- och restaurangfacket. Nu är 69 procent fackmedlemmar.
* Bara i Halland och Stockholm/Uppsala får facket en större andel medlemmar.
* För två år sedan hade 14 procent av alla anställda, drygt 12000 personer, valt att vara med i a-kassan men inte i facket. I dag är den siffran 16 procent, 13700 personer.
* För två år stod 12000 personer utanför både fack och a-kassa. De är lika många i dag och motsvarar 15 procent av alla anställda i hotell- och restaurangbranschen.

I Halland går det bra ? men där ska kontoret läggas ner
– Vi lyssnar på medlemmarna och gör det vi ska.
Så förklarar personalen på HRF i Halland hur de klarar av att öka medlemstalet när nästan alla andra minskar.
Halland är unikt i HRF just nu. När andra avdelningar tappar medlemmar ökar Halland, både i absoluta tal och i förhållande till hur många jobb som finns.
Det är inga stora siffror eftersom avdelningen är liten. Men tendensen är tydlig.
Till det kommer ekonomin.
Halland är en av få avdelningar i HRF som går ihop. De avgifter medlemmarna betalar in täcker både de egna kostnaderna och lämnar ett överskott till förbundet.

Hur bär ni er åt?
– Vi har lyssnat på förbundet och gör det vi ska göra, säger Britt-Marie Hidevall, verksamhetskontorist.
Det är oftast Britt-Marie som svarar när medlemmar och blivande medlemmar ringer. En del säger att de bara vill gå med i a-kassan, inte i facket.
Är det svårt att övertyga dem att gå med?
? Nej, säger Britt-Marie.
? Jag ger dem den tiden, lyssnar och förklarar.
Dessutom lämnar hon alltid ut direkta telefonnummer, både till sig själv och till ombudsmannen.
? Medlemmen ska inte behöva vänta i en växel eller kopplas runt.

Idogt arbete. Totalkoll. Och så är vi ett arbetslag. Det är ombudsmannen Margit Biks förklaring till att avdelningen lyckats.
– Jag är kanske ett kontrollfreak, fortsätter hon.
Kollen gäller arbetsplatserna, medlemmarna och även vilka arbetsplatser som har många anställda som bara är med i a-kassan.
Avdelningen har drygt 1 600 medlemmar. Hur kan ekonomin gå ihop? Margit tror att förklaringen är hur arbetet organiseras.
– Vi tar inte in projektanställda utan gör det vi ska på vår ordinarie arbetstid.

Nu ska avdelningskontoret i Halmstad läggas ner. Britt-Marie Hidevall väntar på att bli uppsagd.
– Jag söker nya jobb, säger hon.
Margit Bik har själv sagt upp sig. I april börjar hon som ombudsman på Byggnads.
– Om detta är ett vinnande koncept kunde vi väl ha fått fortsätta, säger hon.

Läs mer:
Grafik: Så stor andel av de anställda är med i facket. Läs mer här >>
Alla siffror län för län. Ladda ner tabellen som pdf här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter SJUKDOM

Färre ska utförsäkras

Häromdagen presenterade regeringen en förändring av sjukförsäkringen som ska minska andelen avslag. Bra, men mer behövs, menar Robert Sjunnebo på LO-TCO Rättsskydd.  

Publicerad 27 november 2020 Kommentera
Färre ska utförsäkras
En ny formulering i lagen ska göra att färre blir utförsäkrade vid dag 180. Foto: Colourbox

Den som varit sjuk i 180 dagar ska prövas mot normalt förekommande arbete. Det innebär att man tittar på om du skulle klara något arbete, även om du inte kan göra det du gjorde när du blev sjuk.

Enligt dagens regler ska den prövningen ske såvida det inte finns särskilda skäl att låta sjukpenningen fortsätta.

I veckan meddelade regeringen och samarbetspartierna att man vill ändra begreppet ”särskilda skäl” till ”övervägande skäl”.

Robert Sjunnebo. Foto: LO-TCO Rättsskydd

– Det är en betydande justering. Samtidigt kvarstår alla andra problem med sjukförsäkringen. Till exempel Försäkringskassans krav på sjukintyg och dess innehåll. I princip har vi ett system där utbildade personers – läkares – bedömningar överprövas av personer som saknar medicinsk utbildning, säger Robert Sjunnebo, jurist och enhetschef på LO-TCO Rättsskydd.

Den föreslagna förändringen vilar på utredningen av sjukförsäkringen som presenterades tidigare i år. Enligt Robert Sjunnebo är det viktigt att resonemanget som fördes i utredningen också lyfts i det kommande lagförslaget.

– Till exempel föreslår utredningen att det typiskt sett ska räcka med en läkares bedömning att man kan återgå till sitt ordinarie jobb före dag 365 för att slippa omprövning vid dag 180. Man ska heller inte exkludera vissa diagnoser som i dag, till exempel psykiska.

Kostnaden för reformen beräknas till 300 miljoner kronor per år. Statens kostnader för sjukpenning 2019 låg på drygt 36 miljarder kronor, enligt Försäkringskassans årsredovisning. Att de nya reglerna skulle leda till några dramatiska effekter motsägs av kostnaden.

– Det är en given slutsats, det är inte jättemånga som kommer att påverkas. Reformen står inte i paritet till de stora ord som användes när den presenterades. Sjukförsäkringen har väldigt stora problem, det här begränsar en liten del av dem, säger Robert Sjunnebo.

Nyheter TÄVLING

Paulina blev Årets sommarjobbare

Det var som väntat färre nominerade till Årets sommarjobbare 2020, men tre värdiga pristagare kunde ändå utses. En av dem är Paulina Sandberg på Tallhöjden hotell och restaurang i Simlångsdalen.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Paulina blev Årets sommarjobbare
Paulina Sandberg sommarjobbade på Tallhöjden hotell och restaurang. Foto: Tallhojden.se, Privat
Paulina Sandberg. Foto: Privat

Priset Årets sommarjobbare är till för att lyfta fram unga inom hotell- och restaurangbranschen. Det var av naturliga skäl färre nominerade i år. Men initiativtagaren Fredrik Åström, vd på Svenska kulturpärlor, säger att de som trots allt fick sommarjobb i år har fått göra en stor insats.

En av dem är Paulina Sandberg, 17 år, som vann i kategorin hotell. Paulina arbetade på Tallhöjden hotell och restaurang.
– Jag städade stugor och rum, stod i disken och serverade. Det var väldigt varierande och jättekul att lära sig.
Paulina går samhällsprogrammet på gymnasiet och fortsätter att arbeta helger på hotellet. Hon skulle kunna tänka sig att arbeta inom hotell- och restaurangbranschen även i framtiden.
– Det är en möjlighet. I så fall skulle jag helst arbeta med servering, eftersom jag tycker att det är kul att prata med gästerna.

Hon visste inte att hennes chef nominerat henne förrän hon fick priset.
– Jag blev jätteglad. Jag fick höra att det var för att jag jobbat mycket och varit social med gästerna. Det var kul att höra.

Amanda Nordenby, Katrinelunds gästgiveri och sjökrog, fick priset i kategorin restaurang och Gabriella Fröslev, Hotell Gässlingen, i kategorin kök.
De tre vinnarna får varsitt stipendium för en två veckor lång kurs på Swiss Education Center.

Nyheter stipendium

Facklig feminism får resurser

För tredje gången ska LO dela ut ett stipendium för facklig feminism. Summan, 50 000 kronor, ska användas för att lyfta viktiga jämställdhetsfrågor ute på arbetsplatserna.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Facklig feminism får resurser
För tredje året utlyser LO ett fackligt feministiskt stipendium. Foto: Colourbox

Efter det fackliga metoo-uppropet föddes idén till ett feministiskt stipendium för att stötta initiativ för att öka jämställdheten ute på LO-medlemmars arbetsplatser. 2021 kommer stipendiet att delas ut för tredje gången.

– Det är inget pris man får för något man redan gjort. Det här är ett stöd för personer som vill göra till exempel en studie, en utbildning eller dylikt, säger Joa Bergold, utredare på LO.

Joa Bergold. Foto: LO

I år fick Musikerförbundet stipendiet för att studera kvinnliga dansbandsmusikers villkor. Året dessförinnan delades stipendiet mellan Seko Sjöfolk och ett kvinnligt nätverk inom Elektrikerna, Byggnads och Målarna.

– LO-förbunden är lika till sin struktur, men har olika utmaningar. Genom det här stipendiet vill vi belysa hur det ser ut på LO-medlemmarnas arbetsplatser, säger Joa Bergold.

Hon uppmanar den som tidigare sökt att göra det igen.
– Att man inte fick pengar då var inte för att ansökan var dålig. Det har varit väldigt många bra initiativ.

Sista ansökningsdag är den 15 januari. Här kan du läsa mer om hur du söker.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här