Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Rökstoppet märks inte på antalet konkurser

Många restaurangägare var oroliga för att rökförbudet skulle skrämma bort gästerna. Men hittills verkar effekterna ha uteblivit. Under hösten minskade restaurangkonkurserna.

Publicerad 27 december 2005

Enligt kreditupplysningsföretaget UC gick 365 hotell- och restaurangföretag i konkurs under årets elva första månader. Det är en minskning med 5 procent från 2004.

Från september till slutet av november gick 69 restauranger i konkurs, jämfört med 85 stycken samma period året innan. Det fanns farhågor om att rökförbudet som infördes i juni skulle tvinga fler restaurangföretag i konkurs. Men av det syns alltså inget i statistiken än så länge.

Detta bekräftas också av en enkät som Sveriges hotell- och restaurangföretagare, SHR, gjort. Där svarade 32 av 40 restaurangägare att deras omsättning varit oförändrad sedan rökförbudet infördes. Tre företagare berättade att omsättningen har ökat och fyra svarade att omsättningen har minskat.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här