Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Riksgränsens anställda evakueras efter lavinlarm

I en dryg vecka har skidanläggningen Riksgränsen drabbats av ostadigt väder med massor av snö och blåst. I dag evakuerades anläggningens anställda på grund av den stora lavinrisken.

Publicerad 9 mars 2011

I förra veckan drog ett busväder in över Riksgränsen, och gjorde att varken bilar, tåg eller flyg kunde ta sig runt. Resultatet blev ett 50-tal insnöade gäster. I lördags kunde de flesta dock lämna Riksgränsen utan större problem.

Men de senaste dagarna har blåsten tilltagit igen, och risken för laviner bedöms nu som mycket stor i området. I dag stängdes därför anläggningens liftar, och en del av personalen evakuerades.
– Snöstormen har byggt upp höga drivor och risken för laviner är mycket stor i området ovanför personalbostäderna sedan vinden vänt. Av säkerhetsskäl har personalen fått lämna sina bostäder. Vi har personal ute på fjället för att försöka spränga bort drivorna, säger David Nilsson, ställföreträdande platschef på Riksgränsen till TT.

Enligt liftanläggningarnas branschorganisation SLAO är lavinrisken i området fyra på en femgradig skala.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här