Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Restauranganställda har bäst utbildning

Hotell- och restaurangfackets medlemmar är det fackförbund inom LO där medlemmarna har bäst utbildning. Det framgår av en rapport, som LO presenterade på tisdagen.

Publicerad 9 april 2002

LO-förbunden organiserar framför allt arbetare. Ändå har 6 procent av alla LO-medlemmar någon högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning. Och hotell- och restaurangfackets medlemmar är ännu bättre utbildade än den genomsnittlige fackmedlemmen. Dubbelt så många av HRF:arna,12 procent, har läst vidare efter gymnasiet.
Var femte LO-medlem (21 procent) har treårigt gymnasium. Men av HRF:arna har betydligt fler, 35 procent, gått den treåriga gymnasieskolan.
Hotell- och restaurangbranschen är känd för sina låga löner och tuffa arbetsvillkor. Ändå lockar den anställda som är de högst utbildade av LO:s medlemmar. Förklaringen är troligen att det är en bransch med många unga. Och ungdomar har bättre utbildning än den äldre generationen.

Läs mer:
Läs hela rapporten som pdf-fil här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.