Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Restauranganställda har bäst utbildning

Hotell- och restaurangfackets medlemmar är det fackförbund inom LO där medlemmarna har bäst utbildning. Det framgår av en rapport, som LO presenterade på tisdagen.

Publicerad 9 april 2002

LO-förbunden organiserar framför allt arbetare. Ändå har 6 procent av alla LO-medlemmar någon högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning. Och hotell- och restaurangfackets medlemmar är ännu bättre utbildade än den genomsnittlige fackmedlemmen. Dubbelt så många av HRF:arna,12 procent, har läst vidare efter gymnasiet.
Var femte LO-medlem (21 procent) har treårigt gymnasium. Men av HRF:arna har betydligt fler, 35 procent, gått den treåriga gymnasieskolan.
Hotell- och restaurangbranschen är känd för sina låga löner och tuffa arbetsvillkor. Ändå lockar den anställda som är de högst utbildade av LO:s medlemmar. Förklaringen är troligen att det är en bransch med många unga. Och ungdomar har bättre utbildning än den äldre generationen.

Läs mer:
Läs hela rapporten som pdf-fil här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här