En restaurang i Tierp bättrade sig inte tillräckligt trots täta besök från hälsoskyddsinspektören. Nu polisanmäls restaurangen.
Restaurangen förvarade kött och mejerier för varmt. Maten var inte övertäckt och det var smutsigt överallt. När det inte bättrades polisanmälde Bygg- och miljökontoret två av ägarna för brott mot livsmedelslagen.
? Efter det andra besöket sa jag att jag måste göra en polisanmälan. Det brukar ofta kunna vara något som brister. Här var det många saker som inte fungerade, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Eleonora Barck-Holst till Uppsala Nya Tidning.
Åklagarkammaren i Uppsala ska nu göra en förundersökning.
Så var hygienen på restaurangen
13 juni: Kylrummet var 14 grader varmt, sex grader mer än tillåtet. Smuts och dålig lukt. Flugor i köket och i grönsaksberedningen.
26 juni: Kylrummets temperatur fortfarande fem grader över den tillåtna. Det luktade illa från bland annat köttfärs, räkor, rått kött och såser. Man fick en timme på sig för att slänga den skämda maten.
28 juni: Kylutrymmena höll rätt temperatur. Maten hade lock och en dörr mellan degrummet och toaletten hade låsts. Man det var fortfarande smutsigt i lokalerna.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.