Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Restaurang dömd att betala 50 000 kronor till facket

Restaurang O'Learys i Göteborg ska betala 50 000 kronor i skadestånd till Hotell- och restaurangfacket för förhandlingsvägran. Det beslutade Arbetsdomstolen i går.

Publicerad 25 januari 2007

Trots kallelsen uteblev ägarna till restaurang O’Learys i Göteborg från förhandlingen med Hotell- och restaurangfacket. Nu har Arbetsdomstolen, AD, dömt restaurangbolaget till att betala 50 000 kronor i skadestånd till HRF för förhandlingsvägran.
– De bröt mot lagen när de inte dök upp som de skulle. Det skapar kostnader för oss, säger Dan Fransson på Hotell- och restaurangfackets Göteborgsavdelning.

HRF har flera gånger tidigare stämt restauranger till Arbetsdomstolen för att ha struntat i förhandlingar. Men enligt Dan Fransson brukar sådana fall oftast sluta med en förlikning.
– Man brukar komma fram till ett lämpligt skadestånd genom diskussioner. Då dras stämningen tillbaka, säger han.

Enligt AD:s dom ska O’Learys dessutom betala rättegångskostnaderna på 17 000 kronor. Domen är en så kallad tredskodom. Det betyder att restaurangbolaget struntat i att svara på HRF:s stämning. Restaurangbolaget har nu rätt att överklaga domen inom en månad.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här