Ur artikelarkivet Utbildning
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Utbildningsrådet: Har företagen tid att lära ut?

Hotell- och restaurangbranschens utbildningsråd, UHR, ser med viss skepsis på lärlingsförsöket.

Publicerad 11 mars 2009

Att lära på arbetsplatser är inte alltid det bästa, anser Christian Kutzner som är HRF:s representant i rådet.
– Vi är skeptiska till principen. Restauranger är ofta väldigt slimmade organisationer utan tid eller plats att ta hand om elever.
   Utbildningsrådet, där både SHR och HRF sitter med, ser risker med försöket. Den främsta oron är att eleverna inte får den utbildning de har rätt till.
– Det bygger på att handledarna till viss del ska ersätta lärarna. Det ställer krav på utbildning och pedagogik som ofta saknas. Vi vill inte ha ett a-lag och ett b-lag som tar studenten.
I dag finns inga krav på att företag som tar emot lärlingar ska ha kollektivavtal. Det vill UHR ändra på om verksamheten blir permanent. Helst skulle Christian Kutzner se att bara företag med en facklig organisation fick ha lärlingar.
– För att se att de inte utnyttjas som billig arbetskraft. Men det är bara min åsikt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
98
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här