Två goda picknickmackor
Kycklingwrapsen får fräsch syrlighet av äpple och baguettens färsfyllning är härligt mättande. Foto: Stefan Wettainen
På menyn
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Två goda picknickmackor

En currywrap med kyckling eller Bahn Mi, en fantastisk vietnamesisk smörgås. Båda två är snabbfixade så att du kommer ut i vårsolen och kan njuta.

Publicerad 13 april 2012
inlinebild
Grönsaksinläggningen mustar till sig medan du lagar färsfyllningen. Foto: Stefan Wettainen

Bahn Mi med pickles

En fantastisk vietnamesisk smörgås med picklade grönsaker.

4 portioner

  • 4 små baguetter

Picklade grönsaker

  • 1 1/2 dl rivna morötter
  • 1 1/2 dl tunt skivad slanggurka
  • 1 dl riven rättika
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk salt

Köttet

  • 1 dl majonnäs
  • 4 msk finhackad
  • schalottenlök
  • 2 – 3 msk chilisås
  • tabasco
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 500 g fläskfärs
  • 3 msk fisksås
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 lime, skal och saft
  • inlagd eller färsk jalapeño
  • färsk mynta och koriander

Blanda grönsakerna med vinäger, socker och salt. Låt stå i rumstemperatur medan du fixar köttfyllningen.

Rör ihop majonnäs med 1 msk schalottenlök, 1– 2 msk chilisås och lite tabasco.
 
Hetta upp olja i en stekpanna, tillsätt resten av schalottenlöken och vitlöken. Fräs under omrörning i en minut.

Tillsätt fläskfärs och bryn i 5 – 10 minuter. Tillsätt 1 msk chilisås, fisksås, peppar, salt och socker. Rör ner rivna basilikablad, rivet limeskal och limesaft. Låt svalna något, rör sedan ner majonnäsblandningen.

Skär en skåra i bröden och fyll med färsen. Tryck in skivad ­jalapeño och generöst med mynta och koriander. Toppa med de picklade grönsakerna och servera resten i en burk vid sidan av.

Currywraps med kyckling

Picknickfavorit som är snabbfixad och smakar suveränt.

4 stycken, 30 minuter

  • 1 äpple
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 avokador
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk curry
  • 2 msk mango chutney
  • 1 lime
  • 1/2 grillad kyckling
  • 4 stora tortillabröd eller mjuka tacobröd
  • 1/2 dl soltorkade tomater

Skala och tärna äpplet. Finhacka rödlök och vitlök. Dela och gröp ur avokadorna, tärna dem. Lägg allt i en bunke.

Tillsätt äppelcidervinäger, olivolja, curry, mango chutney, pressad lime, rivet limeskal och lite salt. Blanda väl.
Rensa kycklingköttet från skrovet. Ta bort skinnet om du vill, skär köttet i strimlor.

Lägg en sträng avokadoröra på mitten av ett tortillabröd. Toppa med lite kyckling och strimlade soltorkade tomater.
Vik in två sidor och rulla ihop från ena kortsidan. Linda hårt i folie eller servetter.

Tips: Byt ut kycklingen mot fetaost för en vegetarisk variant.

Läs mer…

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här