Tre trevliga nyheter att ta med in i hösten
Foto: Istockphoto
På menyn DRYCK

Tre trevliga nyheter att ta med in i hösten

Mustigt till vilt, mineralmättat till skaldjuren eller varför inte sake som aperitif? Ulrika Karlsson har valt tre dryckesnyheter att lägga på minnet i höst.

Publicerad 3 oktober 2024

Skaldjur, vilt och nyskördade rotfrukter – hösten är verkligen råvarornas årstid. Här är tre vinnyheter från september som trivs ihop med säsongens smaker.

2023 Jurtschitsch Riesling Platin, Österrike, 20102
2023 Jurtschitsch Riesling Platin, Österrike,
20102, 149 kr.

2023 Jurtschitsch Riesling Platin, Österrike, 20102, 149 kr, 750 ml. Läskande grönfruktigt med mineralstinna toner, perfekt till höstens färska skaldjur.
Nyfiken på lagring? Testa att spara vinet några år. Syran och den pigga frukten kommer förhoppningsvis mjukna och dra åt det gulare hållet. Riesling är en oslagbar druva från lagringssynpunkt.

2021 Castelo dos Mouros Reserva, Portugal, 2379
2021 Castelo dos Mouros Reserva,
Portugal, 2379, 119 kr

2021 Castelo dos Mouros Reserva, Portugal, 2379, 119 kr, 750 ml. Jaktsäsongen är i gång och mustiga röda viner kommer väl till pass.
Serveras till älg eller rådjur för en smakstinn kombination. Täta inslag av björnbär, lagerblad och mörk choklad kantas av strävhet och frisk syra.

Nanbu Bijin Junmai Ginjo
Nanbu Bijin Junmai
Ginjo, Japan, 21164, 69 kr.

Nanbu Bijin Junmai Ginjo, Japan, 21164, 69 kr, 180 ml. Favorit bland nyheter, risvin är gott till det japanska köket men även till gröna rätter med viss sötma.
Inslag av limeskal, piggelin och skumbanan mynnar ut i mjuka efterdyningar. Prova sake med några isbitar, en perfekt drink innan middagen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här