Ur artikelarkivet Arbetsrätt
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Tequilarace slutade i död och fängelse

Publicerad 18 januari 2006

Gästen drack 19 tequilashots på raken. Det blev för mycket och han dog av hjärnskador. Nu har bartendern dömts till sex månaders fängelse för överservering.
Den 34-årige mannen besökte krogen Spiseriet i Vikersund i Norge den 17 maj för två år sedan. Där urartade nationaldagsfirandet.
Tidningen Drammens Tidene berättar att mannen under en och en halv timme drack runt 20 tequilashots, motsvarande 0,8 liter sprit. Han förlorade medvetandet och fördes till sjukhus med 4,8 promille i blodet. Fem dagar senare dog han på sjukhuset av hjärnskadorna som uppstått.
Bartendern har erkänt att han serverat mannen trots att han var redlöst berusad. Nu har bartendern dömts till sex månaders fängelse för brott mot alkohollagen. Dessutom har tingsrätten förbjudit honom att arbeta med servering de närmsta fem åren. Bartenderns försvarare kommer troligtvis att överklaga domen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.