Dina rättigheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Ta reda på vad som gäller i förväg”

Att jobba några år i hotell- och restaurangbranschen utomlands är vanligt. Men det finns saker att tänka på för att övergången mellan olika EU- eller EES-länders system inte ska trassla.

Publicerad 22 oktober 2013

– En vanlig anledning till problem är att ansökan om medlemskap i den svenska a-kassan kommer in för sent, säger Richard Dimberg.
Han är omprövare på Hotell- och restaurang­anställdas a-kassa med utlands­ärenden som specialist­område.
Den som kommer tillbaka till Sverige efter att ha arbetat i ett annat EU- eller EES-land och är arbetssökande ska ­anmäla sig till arbetsförmedlingen och ansöka om a-kasse­medlemskap direkt.

Även den som kommer tillbaka till ett jobb i Sverige bör snabbt ansöka om medlemskap i a-kassan. För att ha rätt till inkomstrelaterad ersättning ska man ha varit medlem i ­a-kassan eller försäkrad i det tidigare arbetslandet i tolv sammanhängande månader.
– Vänta inte på att få intyg om det dröjer. Det är möjligt att komma in med sådant i efterhand. Om det blir en månads glapp har man inte rätt till inkomstrelaterad ersättning utan får bara grundbelopp.
För den som ska börja jobba i ett annat land gäller det att vara kvar i sin svenska a-kassa tills man vet att man omfattas av det andra landets försäkringssystem.
Systemen ser lite olika ut, och de nordiska länderna har vissa egna regler.
– Oavsett land gäller samma råd. Anmäl dig så snart du kan. Och ring oss på a-kassan om du har några frågor. Det är bättre att ta reda på vad som gäller i förväg.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här