Ur artikelarkivet Gamla arkivet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sveriges bästa bord ? nu även med fikabord

Publicerad 20 januari 2003

EN BOK
Sveriges bästa bord 2003
Stiftelsen Sveriges bästa bord
160 kronor

Bästa Bord 2003 har kommit ut för tolfte gången. Här är 207 krogar presenterade varav 23 nykomlingar.
Guiden har i år 17 guldkrogar varav två nyinvalda ? Oaxen Skärgårdskrog och Thörnströms Kök. Krögarparet Magnus Ek och Agneta Green fick ta emot en tung guldplakett under en prisceremoni på Villa Källhagen i Stockholm.
Varje år byter flera krogar ägare eller kökschefer. Då plockas de ur guiden och bevakas av en hemlig jury till följande år.
Nytt för i år är att guiden försetts med en konditori- och kafédel där NK Konditoriet lyfts fram som Årets Konditori.
? Roligt att komma in i guiden, in i finrummet. Jag är stolt och rörd över att konditorierna har kommit så långt. För 20 år sedan var det mest halvfabrikat i branschen, de är borta i dag, säger chefskonditorn Stefan Johnson Petersén.
Boken framsida har Lasse Åberg ritat och på baksidan finns en bildväv av Inger Åberg.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här